Dans- & balletstudio S-pression vzw

Sterk in dans!

Aike Vanhullebusch

Voornaam
Aike
Achternaam
Vanhullebusch
...

"Kinderen het plezier van dansen bijbrengen is iets wat ik heel graag doe."

Eind 2010 toen ik 3,5 jaar was kreeg ik een foldertje van S-pression in handen en ben ik met kleuterdans begonnen. Twee keer per week stond ik vol enthousiasme een uurtje in de danszaal bij juf Sara.

Ik had de dansmicrobe te pakken en in 2013 zat ik voor het eerst in een pre-demoteam, een wedstrijdgroepje voor de jongste dansers. Met dit groepje behaalden we op onze eerste wedstrijd ‘Flanders Dance Trophy’ een tweede plaats. Op het podium staan werd steeds leuker en smaakte naar meer. In 2014 deed ik auditie om deel uit te maken van een wedstrijdteam bij S-pression en ik was geslaagd. Dan kwam voor mij alles in een stroomversnelling terecht, want ik danste verschillende stijlen (disco, street, modern, ballet en pointes) gegeven door verschillende docenten. Ik kreeg ook de kans om solo te dansen, en in 2014 behaalde ik op mijn eerste solowedstrijd een eerste plaats. In de stijl disco en modern had ik samen met vriendinnetjes een duo. Het dansen neemt een groot stuk van mijn tijd in beslag en deelnemen aan wedstrijden met een hechte groep dansers is iets om naar uit te kijken. Intussen zijn we reeds 2022 en na 12 jaar is de passie er nog steeds.

Toen ik 12 was mocht ik voor de eerste keer assisteren bij de kinderyoga en ook op de dansstage’s ben ik van de partij. Kinderen het plezier van dansen bijbrengen is iets wat ik heel graag doe. Toen ik in het eerste middelbaar begon aan de kunsthumaniora te Brugge , heb ik de keuze moeten maken om zelf wat minder uren te dansen om alles nog te kunnen combineren met school. Ik heb gekozen om de stijlen street en modern verder te dansen omdat het mijn twee favorieten stijlen zijn. Dit jaar krijg ik de kans om als docent aan de slag te gaan. Dansertjes motiveren om zich goed te voelen en zich vrij te durven bewegen op muziek is een uitdaging dat ik met veel plezier aanga.