Dans- & balletstudio S-pression vzw

Sterk in dans!

Hanne Lefere

Voornaam
Hanne
Achternaam
Lefere
Geboortedatum
07/06/1994
Email
hanne@s-pression.be
...

"Een leven zonder dans? Mijn antwoord: onmogelijk! Maar ooit was het anders, iets minder rooskleurig."

Vanaf jongs af aan was ik een gepassioneerd turnstertje, lid van Gymclub Altis Eeklo. Constant was ik aan het turnen en het maakte me niet uit waar ik was: op school, in de sporthal, thuis, op het strand,... overal stond ik wel eens op mijn handen of maakte ik een radslag. Het begon met de basisturnlessen, daarna mocht ik overgaan naar de tumblinggroepen en deelnemen aan wedstrijden en ten slotte maakte ik deel uit van de demogroep waarbij men turnoefeningen combineerde met dans. Een toen nog klein zijtakje van de turnclub was dans. Op tienjarige leeftijd overhaalde mijn mama me om daar toch maar een proeflesje te volgen samen met drie andere vriendinnetjes. Ik vond het wel leuk, maar niet zo plezant als turnen. Daarom besloot ik om toch maar niet te gaan dansen. Maar mijn mama schreef me gelukkig toch in en reken maar dat ik eerst behoorlijk boos was! Week na week begon ik steeds meer te genieten van de danslessen en ik keek er zelfs echt naar uit. Het volgende jaar, ik zat toen ik het vijfde leerjaar, deed ik auditie om deel te mogen uitmaken van de wedstrijdgroepen van de ondertussen zelfstandig geworden dansschool S-pression. Met heel veel stress en na het oneindig herhalen van mijn zelfgemaakt dansje verscheen ik voor de jury: het lukte goed en ik kreeg te horen dat ik geslaagd was! Ik was door het dolle heen! Vanaf dan ging het heel snel, want het daaropvolgend jaar mocht ik zelfs al meedansen met de “grote meisjes” waarvan sommigen maar liefst tien jaar ouder waren dan ik. Dansen bracht me vreugde, genot en uitdaging: turnen was verleden tijd en dansen was nu mijn grote passie. Ik verliet de turnclub en ging meer uren dansen totdat Sara me in het derde middelbaar vroeg om af en toe eens te assisteren als lesgeefster bij de groep pré-ballet. Ik was overgelukkig en moest daar vanzelfsprekend geen seconde over nadenken... Twee jaar later mocht ik dan ook voor het eerst zelf lesgeven, en dan nog wel aan het pré-demo showteam! Ondertussen heb ik lesgegeven in verschillende stijlen en aan diverse leeftijdsgroepen. Ook wedstrijdteams neem ik sinds enkele jaren onder mijn hoede.

In 2015 behaalde ik mijn diploma ‘Leerkracht lager onderwijs’. Hierdoor kan ik mijn (dans)lessen met de nodige didactiek en pedagogiek ondersteunen.

Mijn passie is dus ook mijn beroep geworden: aan de slag gaan met kinderen en hen op een motiverende manier iets leren. Ik hoop vanuit het diepste van mijn hart dat ik er nog jaren mee mag doorgaan...