Dans- & balletstudio S-pression vzw

Sterk in dans!

Hanne Van Rie

Voornaam
Hanne
Achternaam
Van Rie
...

"Ondanks ik de jongste telg ben binnen het S-pression docententeam, had ik de “dance vibes” al vroeg gevonden."

Als 5 jarige startte ik bij S-pression met kleuterdans in de afdeling te Maldegem. Bijna gelijktijdig startte ik samen met een vriendinnetje, met het aanleren van volksdansen bij Katootje uit Donk en dit tot mijn 8 jaar.

S-pression bleef de rode draad, waar ik na kleuterdans ook verder ging met hip hop/clip dance te Eeklo. Omdat klassiek ballet de basis van dans is, konden mijn ouders me motiveren om na Katootje, samen met mijn vriendin door te schuiven naar klassiek ballet en dit bij dansacademie Aalter, afdeling Maldegem. Op mijn 12de behaalde ik mijn eindattest algemene artistieke bewegingsleer.

Tijdens de 2 jaarlijkse S-pression dansshows zag ik de demoteams aan het werk en besefte ik, dit wil ik ook ! Als 11 jarige besloot ik om auditie te doen voor de stijlen street, modern en disco. Na een positief resultaat, maak ik op vandaag nog steeds deel uit van deze groepen !

Omdat de danspassie bleef aanwakkeren, besloot ik ook om mijn middelbare studies in deze richting verder te zetten. De keuze voor een sportrichting met vanaf het 3de middelbaar een optie dans op het VHSI te Brugge, leek geknipt te zijn voor mij. Helaas besliste de school om de keuze optie dans te schrappen, en ga ik nu voor LO en sport.

Toen ik op mijn 13de de vraag kreeg of ik niet wou assisteren, was ik meteen verkocht. Zeker omdat dit kon bij de jongste dansertjes in Maldegem, waar ook voor mij alles begon !

S-pression gaf me de kans om in 2019 naast assisteren, ook over te gaan naar lesgeven, en dit bij de leeftijdsgroepen 1ste kleuterklas tem 2de leerjaar. Eveneens volgde ik een inleiding op de Bloso cursus dansinitiator.

Het mooie is dat ik nu mijn eigen danspassie kan overbrengen naar de kids en hen alle facetten kan laten ontdekken van de mooie danssport !