Dans- & balletschool S-pression

Ontwikkelt danstalent!

Pilates & Yoga

Hilde De Brandt

Voornaam
Hilde
Achternaam
De Brandt
Email
hilde.debrandt@gmail.com
...

"Music was my first love, and it will be my last… Thank you for the music!"

Van jongsaf aan speelde muziek een grote rol in mijn leven. Thuis werden we ondergedompeld in een muzikaal bad: mijn mama speelde piano en mijn papa zong bekende liederen uit de operettewereld én Gregoriaans. Tijdens de lagere schooljaren doorliep ik de hele opleiding notenleer in de Stedelijke muziekacademie in Eeklo. In mijn jeugdjaren zong ik altijd en overal, het liefst met anderen samen.

Als leerkracht van de 6de leerjaar gebruikte ik muziek als een welkom tussendoortje bij het wisselen van de lessen. Gelukkig had ik vele collega’s die ook graag zongen. Samen genoten we van de musicals die onze schoolfeesten opfleurden en organiseerden meerdere keren een zangmiddag voor wel 1000 kinderen!

Over de vraag om de vieringen van de plechtige communie in Ertvelde muzikaal te leiden, moest ik geen 2 keer nadenken. Zalig, zo’n groep jeugdige stemmen die het gebouw tot in de nok vulde!

Toen ik in 1993 het pasopgerichte Eeklo’s koor ‘2de Couplet’ hoorde zingen, voelde ik de kriebels om mijn 1ste stap in het echte koorleven te zetten. En zo speelt muziek, van klassiek barok tot moderne pop, een belangrijke rol in mijn leven.

Ondertussen ben ik met pensioen en kijk ik uit naar nieuwe uitdagingen. Vorig jaar kwam de mail: dansschool S-pression zoekt iemand om met een groep kinderen te zingen en de richting ‘musical’ uit te bouwen. Zou dat iets voor mij zijn? Ik wou het in elk geval proberen en kijk, ik was best trots op de meisjes en jongen die een medley uit de musical ‘Hairspray’ brachten! En dansdocente Hanne breide een schitterend dansspektakel aan het muzikaal gedeelte. Het smaakt naar nóg!!