Dans- & balletstudio S-pression vzw

Sterk in dans!

Marijke De Winne

Voornaam
Marijke
Achternaam
De Winne
...

"Zo blij en fier voor zo'n fantastische uitdaging!"

Toen ik 15 jaar werd zette ik mijn eerste stappen op de planken bij de studio voor Nederlands Toneel en Cabaret Terzina, een rondreizend gezelschap dat ongeveer gans Vlaanderen en zelfs een deel van Nederland heeft doorkruist. Voor mijn rol van meid in “Oscar” van Claude Manier ontving ik de prijs voor beste jonge actrice. En een jaartje later ontving ik dezelfde onderscheiding ditmaal in de rol van het Poolse meisje uit “Spinoza” van D.F.Frank. Vele jaren was ik koorleidster van het kinderkoor De Nachtegaaltjes en van het Zaterdagavondkoor. Na mijn humaniorastudies volgde ik lessen aan het Kon. Conservatorium te Gent en ging ik les geven aan de Academie voor muziek en woord te Eeklo, 42 jaar lang als leerkracht Woord (Algemene verbale vorming; Verbale vorming Volwassenen; Drama; Voordracht; Repertoirestudie en Toneel) en 17 jaar als coördinator Woord aan onze academie

Vanaf 1979, in toneelvereniging E.K.T.T. Hermelijn, coachte ik vele jongeren bij hun eerste stappen op de scène. In 1986 win ik de Award Van De Walle georganiseerd door jaycee Eeklo voor de beste actrice met de rol van Eugenie in “Het Huwelijksaanzoek” van Tsjechov. En in 1990 behaal ik de regeringsmedaille voor Solozang aan de academie voor muziek en woord van Eeklo. Als actrice bij Teater Taptoe (Gent) en bij vele toneelverenigingen leerde ik Vlaanderen te houden en te genieten van toneel, poëzie, zang en muziek.

Bij de musicalafdeling van S-pression zal ik mijn ervaring, kennis en kwaliteiten opnieuw ten dienste kunnen stellen van de vele jonge Meetjeslandse kleine en grote talenten. Zo blij en fier dat ik met het team van S-pression zo’n fantastische uitdaging kan aangaan!